Fondsen voor de Bibliotheek Neude

Na K.F. Hein Fonds , VSBfonds maken het Elise Mathilde Fonds, ASN Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds de Bibliotheek Neude mede mogelijk!

Begin 2016 maakten VSBfonds en K.F. Hein Fonds bekend beiden een bedrag van €150.000,- te doneren aan de Stichting Bibliotheek Utrecht. Deze gulle donaties vormden een belangrijke eerste stap richting de realisatie van de Bibliotheek Neude. Wij zijn verheugd om te melden dat inmiddels ook het Elise Mathilde Fonds, ASN Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds ieder een substantiële financiële bijdrage hebben toegekend.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds beschouwt het behoud van het Nederlandse culturele erfgoed als een van haar kerntaken. Het Cultuurfonds helpt de Bibliotheek Utrecht dan ook een unieke herbestemming mogelijk te maken op het voormalig postkantoor op de Neude met een donatie van €25.000,-. De behoefte naar een vrije, niet commerciële publieke plek waar informatievoorziening, begeleiding, kennisontwikkeling en kennisdeling aanwezig is, is groot in Utrecht. Eén van de kernwaarden van de Bibliotheek Utrecht is het zijn van een huis van inclusie. Het in 1935 door Elise Mathilde van Beuningen opgerichte Elise Mathilde Fonds onderstreept deze visie met een financiële bijdrage van €150.000. Met de Bibliotheek Neude creëren we een tweede ‘thuisbasis’ van en voor iedereen. Een basis die ieder mens in de gelegenheid stelt om de wereld beter te leren ‘lezen’ en zich maatschappelijk verder te ontwikkelen. De ASN Bank verstrekt al jaren giften aan projecten en organisaties die de duurzaamheid van de samenleving bevorderen. Met haar donatie van €25.000,- aan de Bibliotheek Neude stimuleert de ASN Foundation culturele ontwikkeling van de (lokale) maatschappij. De vernieuwde bibliotheek waar ontwikkeling, kennis, cultuur en ontmoeting centraal staat, draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de stad Utrecht als vestigingsplaats en als stad van kennis en cultuur.

De Bibliotheek Utrecht is sterk afhankelijk van fondsen en partners die het project mede willen financieren. Dankzij de toezeggingen van het K.F. Hein Fonds, VSB fonds, Elise Mathilde Fonds, ASN Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben we tot dusver voor €500.000,- aan donaties toegekend gekregen. Met dit bedrag zet de Bibliotheek Utrecht een stap in de goede richting om de mooie plannen van de bibliotheek te realiseren. Gezamenlijk maken wij van de Bibliotheek Neude een fantastische plek midden in de stad Utrecht!

Ook (fonds)partner worden van de Bibliotheek Neude? Dat kan! Neem contact op met één van onze contactpersonen.